advert salsa sb

UPISI

ŠKOLA SALSE                       UPLESAVANJE I DRUŽENJE 
 ROBERT SEMEŠI  ĐANA KLJAJIĆ
 GORDANA MESIĆ  IVAN ILJAZOVIĆ

GORDANA MESIĆ

GORDANA MESICGordana Mesić je prve plesne korake započela 1988. godine u "Sekciji za društveni ples, suvremeni ples i akrobatski rock and roll", godinu dana poslije nazvanoj  "Cascavella". Iduće dvije godine pohađa razne plesne seminare u Zadru, u organizaciji plesnog saveza Jugoslavije, a pod vodstvom poznatih profesionalnih plesača, trennera i plesnih pedagoga: Rajka Pavlića (učitelj plesa i koreograf), Tihomira Kološića (plesni pedagog i trener), Krešimira Bosnara (pionira akrobatskog rock & rolĺa kod nas)  i legendarne Tihane Škrinjarić.

Tamo upoznaje brojne plesače i instruktore različitih plesnih izričaja iz cijele Jugoslavije, te stiče uvjerenje za instruktora plesa 1. i 2. stupnja. Često odlazi u Zagreb na treninge raznih plesnih skupina, asistira na nekim njihovim tečajevima i prisustvuje nekolicini revijalnih susreta. Ubrzo postaje članicom rock & roĺla saveza kao natjecatelj u klubu "Zagreb Tuinng ".

U matičnomje  klubu Cascavela vodila tečajeve standardnih i latino plesova, pripremala se za rock and roll natjecanja, te aktivno sudjelovala u pripremanju cjelovečernje plesne predstave kao koreografkinja , solo plesačica , te član ansambla. Nakon preseljenja u Zagreb, prošavši audiciju, priključila se i plesnom ansamblu Tihane Škrinjarić , te nastavila aktivno s natjecanjem u akrobatskom rock and rollu.

 

Jedno vrijeme živi u Njemačkoj, gdje povremeno asistira na raznim plesnim radionicama, zatim se seli u Zagreb, na poziv Roberta Szemesija, koji je u to vrijeme osnivao plesni klub i okupio nekoliko plesača iz svih plesnih pravaca, te dovodio i druge instruktore kao vanjske suradnike.

Po povratku u Slavonski Brod bavi se trenerskim poslom u akrobatskom rock and rollu, a 2006 osniva i vodi sve do današnjih dana plesni studio "Merlin". U Merlinu održava tečaj klasičnih i latino plesova za sve dobne skupine, te vodi grupe jazz danca i show danca . Slijede brojni nastupi i gostovanja.


Ubrzo se priključuje i plesnom klubu SalsaSB, te s istim sudjeluje, sa reprezentativnom grupom, na natjecanju u ruedi (oblik plesanja salse u skupini), te brojnim gostovanjima širom lijepe naše, na najreprezentativnijim plesnim događajima.Ujedno pohađa brojne radionice te oraganizira iste i u Slavonskom Brodu na kojima stječm ogromno znanje u tehnici i metodici plesa , koje prenosi na svoje polaznike.

2015. godine, uz vođenje plesnog studija Merlin,  preuzima i  vođenje plesnog kluba SalsaSB, te je jedan od inicijatora osnivanja Rekreativnog plesnog centra SB.

ĐANA KLJAJIĆ

djana2Đana Kljajić je kao djevojčica otkrila ljubav prema plesu, glazbi i pokretu. Prvu ljubav prema sportu i rekreaciji poklanja taekwon-do-u kojim se bavi godinama, natjecateljski, a potom i rekreativno.

2005. godine otkriva Salsu i među prvim polaznicima pohađa tečaj kod samih začetnika Salse u Slavonskom Brodu i u Hrvatskoj. Ljubav se nastavlja te kao aktivna članica, sa svojim plesnim partnerima nastupa širom Hrvatske, obilazeći pritom radionice i festivale u regiji. Aktivno sudjeluje u organizacijama i promidžbi Salse i općenito plesne kulture u Slavonskom Brodu.

2009. godine, u Beču, kod poznate plesačice, koregografknje i svjetskog prezentera, Marte Formoso, među prvim instruktorima u Hrvatskoj, dobiva licencu za vođenje Zumbe Fitness (spoj fitnessa i latinoameričkih plesova) te tijekom godina nastavlja sa svojom naobrazbom.

Krajem 2010. godine, u Bratislavi, pohađa licenciranje za B2 (drugi stupanj vođenja ZF, Belly dance, Flamenco, Samba itd.) kod izvrsne Daniele Cavojec Cesnekove. Svijet Zumba fitnessa joj kroz nadolazeće vrijeme omogučuje komunikaciju, rad i ples sa vrsnim plesačima, instruktorima i koreografima te tako pohađa radionice Reggaetona, Capoeirae, Sambe, Salse i ostalih latino plesova.

2012., u Rijeci se licencira za vođenje Aqua fitnessa kod svjetski poznate Abey Adams te iste godine, također u Rijeci, osposobljava se za vođenje Zumba fitnessa za djecu (Zumbatomic) kod ZES-a iz Nizozemske, Lars Wensink. U međuvremenu odlazi na fitness konvenciju u Rimini gdje Zumbu fitness doživljava uz samog kreatora istog, Beta Perez.

Organizatorica je raznih humanitarnih, plesnih i sportskih događanja te kao predsjednica ŠPK Marsonija SB, za iste dobiva zahvale od strane gradskih i županijskih vlasti.

Dvije godine nastupa kao prezenter Zumba fitnessa na poznatoj konvenciji „Be different, be strong“ te nastavlja raditi kao prezenter i instruktor Zumba fitnessa.

Od 2016., zajedno s kolegama osniva RPC SB te aktivno sudjeluje u vođenju i organizaciji kluba, kao i samom vođenju tečaja Salse i treninga Zumba fitnessa.

Vođena motom „Nikad ne odustaj“ i svojom neiscrpnom energijom prenosi ljubav prema plesu na ljude u svojoj okolini i na polaznike tečaja.

IVAN ILJAZOVIĆ

tekst u pripremi