advert salsa sb

Salsa

Salsa je vrsta plesa porijeklom s Kube, odakle se kasnije salsa proširila na Portoriko i ostale karipske države. Ime je dobila od španjolske riječi "salsa", koja znači "umak" čime se sugerira da je ovaj ples spoj različitih utjecaja.

Salsa je izvorno kubanski ples s afričko-kubanskim ritmovima i utjecajem rumbe.  Popularna je u Latinskoj Americi, SAD-u i Europi. Postoji mnogo stilova salse, jer je dozvoljena improvizacija pa se ples dalje razvija. Plesni stilovi vezani su za određeno geografsko područje. Dva osnovna stila su: južnoamerički i sjevernoamerički (Salsa LA i Salsa Cubana)

Pleše se uz glazbu bogatu ritmom. Najčešći instrumenti su: udaraljke (pogotovo bubnjevi), gitare i klavir.

Više o Salsi pročitajte ovdje.

UPISI

Plesni klub Salsa SB

club salsa"Salsa nije samo ples. salsa je način života!"

Ovu rečenicu će te često čuti iz usta salserosa, plesača salse. Ako malo bolje pogledate način kako ti plesači doživljavaju život, prijateljstva, ljubav... primjetit će te da iz njih isijava pozitivna energija i radost življenja. Poslušajte jednom glazbu salse i odmah će te shvatiti da niti jedna briga ne može dugo izdržati pod naletom tog ludog ritma koji vam tjera tijelo na pokret a usta u osmjeh.

Kako izgleda ples u našem klubu. Kao prvo...ne morate znati plesati salsu. U našem klubu uvijek ima početnika koji razvijaju svoju plesnu vještinu pod budnim okom i uz kvalitetne istrukcije naših trenera. No možete očekivati i nesebičnu pomoć ostalih članova kluba, jer ništa ne veseli toliko predanog salserosa nego kada se krug poklonika ovog plesa širi. Večer uvijek počinje uplesavanjem, ponavljanjem osnovnih koraka...rekli bi sportaši...zagrijavanjem. Nakon toga se plesači dijele u dvije skupine, početnike koji uće prve korake i one malo iskusnije , koji plešu uz individualni nadzor naših trenera. 

Atmosfera je opuštena, vesela, zabavna. No osim zabave, zašto bi ste još poželjeli zaplesati Salsu?

Velika korist za zdravlje

Salsa je izvrsna kardio rekreacija koja pojačava kondiciju, fleksibilnost tijela, ispravlja držanje, poboljšava cirkulaciju, metabolizam, kordinaciju tijela. I pomaže u SKIDANJU KILA. Sad smo privukli vašu pažnju zar ne? Ako trošenje 450 kal po satu plesa nije dobar razlog da nam se pridružite onda vjerojatno imate liniju manekenke.

Psihološka i društvena korist

Možda vam nije bitno da postanete vrhunski plesač salse. Nema veze, večina salserosa su tu samo radi dobre zabave i druženja. Brzo će te primjetiti da vam se stav prema svakodnevnom životu mijenja. Salsa postaje navika koje se ne možete odreći. Salsa klub je izvrsno mjesto za upoznavanje novih osoba i širenje kruga prijatelja. Svi u dvorani već imaju jednu zajedničku temu...ples...pa nije teško započeti konverzaciju (koja vrlo brzo od razgovora između dvoje postaje grupni razgovor...salserosi su druželjubljivi ljudi). Od čavrljanja o plesu do zajedničkog izlaska na plesnu večer, roštilja u prirodi ili ekskurzije na salsa festival je mali koraka! Tko zna...ne bi bilo prvi put da nasi plesaći na kraju zaplove i u bračnu luku. Sve ovo daje plesačima salse veliki osjećaj samopouzdanja...oni gube kile...oni se druže s interesantnim ljudima...plešu s lijepim partnerima ili partnericama...impresioniraju sve goste u svatovima...imaju bogat društveni život...što može biti bolje?

Zato, vidimo se u utorak..zar ne?

More in this category: Salsa Povijest »

logo 4

Salsa ulica

 • Mjesni dom Ante Starčević (Osječka 24)

  Ponedeljak 20.00 - 22.00 Škola Salse

   

  Info: 098 996 1564 

gordana mesic povijest

POVIJEST PLESNOG KLUBA SALSA SB

 • Stvaranje kluba Salsa SB

  Početkom 2005. godine sazreli su uvjeti za stvaranjem formalne udruge pod čijim bi se krovom udružili brodski salserosi. Osnivačka i izborna skupština Plesnog kluba „Salsa SB“ održana je 08.02.2005. godine s početkom u 20,00 sati u dvorani mjesne zajednice „Antun Mihanović“ u Slavonskom Brodu. Sjednici je predsjedavao predsjednik Inicijativnog odbora Mladen Ivezić a osnivači i osobe ovlaštene za zastupanje Plesnog kluba „Salsa SB“ su bili predsjednik Tibor Kormendy, dopredsjednik Mladen Ivezić i tajnik Dado Ćavar.

  Od tog trenutka Salsa SB počinje s formalnim djelovanjem. Ostali članovi tog prvog Upravnog odbora su bili:
  Darko Kraljik – dopredsjednik
  Igor Kljajić
  Ana Pitlović
  Tvrtko Štefančić
  Martina Milberg
  Javorka Jokić
  Mladen Kezele
  Darija Poljak

  Članovi Nadzornog odbora su bili:
  Dalibor Gruičić
  Robert Kuduz
  Josip Janković

  Članovi Stegovnog odbora su bili:
  Marija Fortunato
  Maristela Đaković
  Ksenija Brezovac

  Promjene u vodstvu kluba

  Dana 09.04.2006. zbog stručne specijalizacije predsjednika Tibora Kormendy i zapošljavanja dotadašnjeg tajnika kluba Dade Ćavara i njihovog odlaska iz poslovnih razloga iz Slavonskog Broda skupština Plesnog kluba „Salsa SB“ donosi odluku da je od 18.04.2006. g. novi predsjednik kluba Igor Kljajić a tajnica kluba Martina Milberg koji postaju i nove ovlaštene osobe Plesnog kluba „Salsa SB“ .

  Na izbornoj skupštini Plesnog kluba „Salsa SB“ održanoj 16.02.2010. godine s početkom u 20,00 sati u dvorani mjesne zajednice „Antun Mihanović“ u Slavonskom Brodu ponovo je Igor Kljajić izabran za predsjednika kluba, Mladen Ivezić – za tajnika kluba i oni su postali ovlaštene osobe Plesnog kluba „Salsa SB“ .


  Članovi Upravnog odbora su postali:
  Dubravka Fajdetić – dopredsjenik
  Alberto Vrdoljak – dopredsjednik
  Igor Majdandžić
  Adela Perlić
  Gordana Mesić – Veber
  Tomislav Stanić
  Ivan Iljazović
  Članovi Nadzornog odbora su postali:
  Sandra Mijatović
  Leon Fajdetić
  Mario Oroz
  Članovi Stegovnog odbora su postali:
  Đana Kljajić
  Nataša Pavlešin
  Mirna Degmečić

   Ujedinjenje

  Krajem 2015. godine dolazi do susreta Mladena Ivezića kao predstavnika kluba Salsa SB, Gordane Mesić kao vlasnice i voditeljice  plesnog studija Merlin i Đane Kljaić, licenciranje Zumba instruktorice i vlasnice Zumba Fitness by Đana. Dolazi do dogovora o stvaranju Rekreativno Plesnog Centra Slavonski Brod (RPC SB) koji za početak počinje djelovati pod nazivom Plesni klub Salsa SB. Više o tome možete pročitati ovdje.

  Predsjedništo operativno vođenje sekcije Salsa povjerava za prvu godinu Matiji Jankoviću i Ivani Jarić, koji zadaću uspješno odrađuju. Više o tome ovdje.

   

   

Salsa pozadina USKA