advert salsa sb

UPISI

Discofox

Discofox ili disco fox je društveni ples koji se razvio u Europi u sredinom 1970-ih kao ponovno otkrivanje plesa u paru u doba imrovizacijske disco dance scene kojom je dominirao solo ples, otprilike u isto vrijeme kada je  Hustle nastao u Sjedinjenim Američkim Državama. Na oba plesa je uvelike utjecao film Saturday Night Fever ("Groznica subotnje večeri") s John Travoltom u glavnoj ulozi. U raznim zemljama je poznat pod različitim imenima: disco hustle, swing fox, disco swing, and rock fox.

Discofox je vrlo popularan u Njemačkoj i Švicarskoj.

Skup plesnih figura je pod utjecajem raznih plesova: fokstrot, swing, salsa, itd,  prilagođen glazbenom stilu i osnovnom koraku plesa. Pojavile su se i  razne fuzije stilova , kao što  je Salsa-disco fox i disco cha.

Disco fox se može plesati na razne 2/4 i 4/4 ritmove glazbe, kao što su  disco 70-ih, 80-Eurodisco, italo disco, disco polo, pop i techno. Tempo može varirati. U društvenom okruženju okruženju se uglavnom pleše na jednom mjestu, iako se par može kretati i po plesnom podiju.

Osnovnoj broj osnovnog koraka je "korak-korak-tap". Napredne plesači koristiti Hustle stil četiri koraka  (još uvijek okupira 3 dobe glazbe), računajući na razne načine: (1,2, i 3), (1,2, a3) (1,2, 3), (1,2, 3a).

More in this category: « Foxtrot - Slowfox Salsa »

MERLIN LOGO SM